2011. június 25-én a Kéktó Szabadidőparkban ünnepelték a tanévzárót a Konduktív Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálat növendékei és családtagjaik, valamint az intézmény dolgozói. A rendezvényen a korai fejlesztésre járó kisbabáktól a felnőtt mozgássérültekig az összes korosztály képviseltette magát. A műsorszámokat Bencze Sándor színművész konferálta fel.

A színpadon először a Sziget Színház művészei, Mészáros László és Bordás Tímea rajzfilmslágereket énekeltek, majd a Pedagógiai Szakszolgálat délutáni foglalkozásaira járó iskolások, Horváth Zsanett, Simon Orsolya és Fekete Kristóf verseket és népdalokat adtak elő. A Konduktív Óvoda Katica Csoportjának óvodásai és a gyerekekkel foglalkozó konduktorok a Hófehérke és a hét törpe című mesét játszották el saját értelmezésükben, természetesen sok humorral fűszerezve. Nagy sikert aratott az intézmény dolgozóinak műsora is, melynek során egy country táncot adtak elő. A műsort követően az egyik kis óvodás, Solti Tamás búcsúzott el társaitól, ő jövőre iskolába megy, majd a többiek – a gyerekek, a pedagógusok és a szülők – is elköszöntek egymástól, persze ők csak a nyári szünet idejére.

Az ünnepség után sokszínű program várta a megjelenteket. A konduktorok különféle játékos feladatokkal és arcfestéssel készültek, és az Ezüstsövény Kft. jóvoltából lehetett lovagolni és kocsikázni is. Ételben és italban sem szenvedtünk hiányt, és a finom falatok mellett lehetőségünk nyílt beszélgetni, egymást jobban megismerni.

Szívből köszönjük a Konduktív Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálat összes dolgozójának az elmúlt tanév során végzett odaadó munkáját, és hálásak vagyunk, hogy a városunkban, és a térségben élő mozgássérült gyermekek és fiatalok számára ilyen nagyszerű élménnyé tették a tanévzáró ünnepséget.

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik támogatták e rendezvény megvalósulását: Napsugár-Sziget Kft, Ezüstsövény Kft, ANN-KER Bt, Benke Péter, Bencze Sándor, Bordás Tímea, Mészáros László, Lilienberg Ferenc.

Soósné Dezső Zsuzsanna
a Szülői Szervezet képviselője