Óvodánk a tavalyi, jól sikerült évzárót megismételve, idén is szerette volna szervezni egy háromnapos kirándulást. Így június 13-15 között szintén Agárdon táboroztattuk az óvodás gyermekeinket. Sajnos, egy gyermek nem tudott részt venni a nyaraláson, mert beteg lett. Szerencsére, mind a három nap alatt csodás időnk volt, gyönyörűen sütött a nap.

Az idei tábor mindenki véleménye szerint gördülékenyebben telt, hiszen már mindenki ismerte a viszonyokat, a szülök sokkal bátrabban engedték el gyermeküket táborozni, illetve a gyerekek is izgatottak voltak az utazás miatt, hiszen tudták, hogy rengeteg új és vidám élményben lesz részük. Csütörtök reggel 9kor indultunk az óvoda elől, a gyerekek és a nevelők kisbusszal utaztak, míg a csomagokat, babakocsikat, székeket egy teherautó szállította a szálláshelyünkre. Megérkezésünk után kipakoltunk, majd a gyerekek játék ideje alatt az ebédfőzéssel foglalkoztunk. A finom, carbonara spagetti után néhány a gyerekek nevelőikkel pihenni tértek, majd csendes pihenő után felfedező sétára indultunk. Megismerkedtünk a nádassal, kiskacsákat etettünk, autókat, vonatokat, bicikliket láttunk. Sajnos, fürödni az idén sem tudtunk, ugyanis a víz még eléggé hűvös volt, az előző heti esőzések, lehűlés miatt. Sétánk után következett a vacsora, rövid játék, majd 8 óra körül lefektettük a gyermekeket. Idén is nagyon figyeltünk a gyerekek esti rutinjára, hogy könnyebbé tegyük számukra az otthon, az édesanya hiányát. Az egyik kisfiú a Híradót nézhette meg, pár kisgyermek pedig az ágyban fekve mesét nézett.

A következő nap finom reggelivel kezdődött, majd a gyerekek a délelőtt folyamán a nemezelés technikájával ismerkedtek. Mindenki készített egy színes nemezgolyót, amit az évzárón szüleiknek adtak oda. Ebéd utáni pihenőnk után pedig újra elindultunk felfedezni a települést, ezúttal a szabad strandra sétáltunk le. Sajnos, csak a lábunkat tudtuk megáztatni a tóban, azonban hazatérve a gyerekeket egy „mini” Velencei-tóval leptük meg, ahol kedvükre pancsolhattak, lubickolhattak a délutáni enyhébb időben. Vacsora után játék, hintázás tette színessé az estét, majd 20 óra körül lassan mindenki nyugovóra tért.

A szombat délelőttünk lázas készülődéssel telt, hiszen vártuk már a családokat az évzáró műsorunkra.  A várakozás alatt a családok ez ebédfőzéssel is foglalkoztak, hiszen az idén ők látták vendégül a kis társaságunkat egy finom pincepörkölttel, ill. sok-sok finom süteménnyel. Évzáró -ill. ballagási ünnepségünk 10 óra körül kezdődött, amiben óvodásaink egy katicás mesével, búcsúzó versekkel, énekkel, ill. tánccal köszöntötték szüleiket valamint búcsúztatták a ballagókat. Négy gyermektől köszöntünk el az idén, nevelésük különböző budapesti intézményben folytatódik. Mindegyikük egy állatos hátizsákot kapott, valamint egy-egy papírvirágcsokrot rajta nevelőik és társaik fényképével. A megható, könnyekkel teli búcsúzás után vidám, beszélgetéssel teli ebéd következett a kertben, majd nyaralásunk zárásaképpen sétát tehettek a vízparton valamint a településen, amíg í nevelők összepakoltak és kitakarítottak.
Közös buszunk 15 óra körül indult hazafelé Agárdról, reményünk szerint sok-sok szép emlékkel, élménnyel gazdagodva. Szeretnénk, ha ezt a vidám nyaralást, kikapcsolódást jövőre is megszervezhetnénk, immár hagyományként folytatódva.

Táborozásunk támogatói: a Katica csoport óvodás gyermekek szülei, Szigetszentmiklós Város Önkormányzata, intézményünk dolgozói, zöldséges, Csicsergő Óvoda konyhai dolgozói akiktől nagyon sok finom süteményt kaptunk.