Intézményünk nem rendhagyó módon és helyszínen rendezte évzáró ünnepségét.  Óvodánk konduktorai, nevelői június 14 és 16 között Agárdon táboroztatta a mozgássérült óvodás gyerekeket.

Csütörtök reggel a szülői búcsúzkodás után 9 órakor indult a kisbusz a gyermekekkel és nevelőkkel a Velencei-tó partjára. Szálláshelyünkre érkezve gyorsan elfoglaltuk a szobákat, kicsomagoltunk, majd egy finom ebéddel kezdtük a napot. Az ebédet követő csendes pihenő után sétálni indultunk a tópartra és a városba.

Hazaérve igyekeztünk minden gyermek megszokott  esti ritmusát figyelembe venni, így megkönnyíteni az első nem otthon töltött éjszakát. Volt olyan gyermek, aki lefekvés előtt csokit kapott, egy másik óvodásunk TV előtt nézhette az Európa Bajnokság közvetítéseit.
A második nap jókedvűen indult, a gyerekekkel egész délelőtt játszottunk. Hintáztunk, mesét néztünk, vonatokat néztünk és számoltunk. Az ebédet követő csendes pihenő után ünnepi uzsonna következett, fagylaltot, csokoládét nassoltak a gyerekek és a nevelők, hiszen megünnepeltük dajkánk, Marika néni „Tiszteletbeli Konduktor”-rá avatását. A vidám percek után egy nagy tóparti séta következett, ahol a gyermekeknek lehetőségük volt kipróbálni, hogy milyen egy igazi rendőrmotorcsónakban ülni.
A szombati délelőtt már nagy izgalommal telt, hiszen aznapra vártuk le a szülőket az évzáró ünnepségünkre.

A gyerekek egy kedves előadással és énekkel köszöntötték szüleiket és két ballagó társukat. Az egyik ballagó gyermek szeptembertől a Pető Intézetben lesz bentlakó óvodás, míg a másik gyermek a kiskunhalasi konduktív intézményben kezdi meg az első osztályt. A búcsúzás megható pillanatai után a családokat egy közös bográcsozásra invitáltuk, sőt az indulás előtt lehetőség volt egy kis tóparti sétára, fürdőzésre is.
Reméljük, minden gyermek és szülő szép élményekben gazdagodva, kipihenve tért vissza a nyaralásból, és a 2013-as kirándulásunk is hasonlóan színes és vidám hangulatban fog telni!